ProgrammaBoB.nl


             
ProgrammaBoB.NL     Test- & Analyse Equipment                      

                                  Testen Accu's


       TORKEL 900-series

Accu's in onderstations moeten voldoende capaciteit leveren op het moment van een storing in de hulpvoeding. De accu's staan meestal langere tijd stand-by en de capaciteit kan onverwachts lager uitvallen. Daarom is het verstandig om accu's met bepaalde regelmaat te controleren op capaciteit. Dit kan eenvoudig met een duurtest met de TORKEL™ 900 serie. Optioneel is BVM (Battery Voltage Monitor), aangesloten op de TORKEL 900.
TORKEL heeft 3 modellen afhankelijk van de spanningsrange, TORKEL™ 910, 930 and 950, see brochure.
Extra Belasting: TXL 830/850/870/890

Wanneer een hogere ontlaad-stroom is gewenst kunnen 2 of meer TORKEL's worden gebruikt of een combinatie van TORKEL en TXL.
De TXL wordt rechtstreeks op de accu aangesloten. De TORKEL houdt de stroomwaarde (of Ah) constant middels een externe meting met een stroomtang. De TXL wordt automatisch door de TORKEL gestopt bij de ingestelde waarde.

Battery Voltage Monitor, BVM

Monitoring Cell-voltage during capacity test with TORKEL.Battery Impedance Test - BITE 3

Een BITE 3 accu impedantie testinstrument bepaalt de conditie van lood/zuur accu's tot 2000 Ah door metingen van de meest belangrijke accu paramaters. De BITE 3 meet de cel impedantie. een interne weerstandstest, cel spanning, weerstand van koppelingen tussen de cellen en de rimpelstroom.
Zie de brochure van de BITE 3 voor meer informatie.
TORKEL 820, 840, 860 zijn verouderd en in service status.
Vervangen door TORKEL 900-serie. Zie bovenstaand.

Accu Capaciteit: TORKEL 840/860

Accu's in onderstations moeten voldoende capaciteit leveren op het moment van een storing in de hulpvoeding. De accu's staan meestal langere tijd stand-by en de capaciteit kan onverwachts lager uitvallen. Daarom is het verstandig om accu's met bepaalde regelmaat te controleren op capaciteit. Dit kan eenvoudig met een duurtest met de TORKEL 840 (12-250V, max. 110A) of TORKEL 860 (12-480V, max. 110A). Zie de brochure voor de stroomwaarden. De installatie kan gewoon op de accu blijven aangesloten. Een externe meting (stroomtang) aangesloten op de TORKEL, regelt een constante ontlaadstroom of constante Ah. De TORKEL geeft alarm en schakelt automatisch uit bij de gewenste instellingen.

Accu Capaciteit: TORKEL 820 (Telecom)

De functie TORKEL 820 is gelijk aan de hierboven beschreven TORKEL 840/860. De TORKEL 820 is geschikt voor een ontlaadstroom van max. 270A bij 24-48V of max. 135A bij 12V.


Accu Management

Professionele compacte data loggers. Bijzonder geschikt voor accu metingen, zoals celspanning en weerstandsmeting. In combinatie met de TORKEL, kan tijdens de ontlading van de accu de cellen worden gemeten. Gegevens worden opgeslagen en kunnen in karakteristieken worden weergegeven.

2005-2025 © Programmabob B.V. - All Rights Reserved.